zkv 38: Drie Dingen

(oftewel: All good things come in three.)

Eerst het grappige meisje op de fiets met het filmische bolhoedje achterop haar hoofd en haar Frans aandoende lach van herkenning, of was het vertedering, toen ze ons zag lopen arm in arm, precies op die dag 16 jaar al zielsgelukkig niet-getrouwd en beide even prachtig grijs.

“Tweeds” (zei mijn jongste zoon van 7 altijd als zijn oudere broer weer eens de eerste plaats had opgeëist): twee traditioneel gekleede Somalische mannen, klikklikkend in gesprek, kalm, rustig lopend weerszijde van een spiksplinternieuwe lichtgewicht damesfiets. Tussen hen in op de fragile bagagedrager hielden ze samen in evenwicht een volle plastic tas met opdruk, forse letters, KEEP IN TOUCH. Het LET’S dat bovenaan stond verdween in hun innig verstrengelde handen. (Wat is het geluid van één hand klappende?)

En het derde was het glorieuze twee-in-een spel van een pronte, zwoegende, dansende boezem, nauwelijks verhuld door soepel, paars tricot. Ze liep duidelijk aan het eind van haar Latijn en toch was het Genieten. Een eindje achter haar reed langzaam, afstand houdend, een jongevader met twee zon-blonde peuters in zijn moderne bakfiets.nl.

 

IV. De Weg is als een leeg vat, en, ondanks gebruik, wordt hij nooit vol. Hoe grondeloos is hij, als de stamvader der tienduizend dingen! Hoe diep is hij, alsof hij altijd blijft!

(Tau-te-tsjing vert. Duyvendak)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.